logo
Koert van der Velde

Koert van der Velde

Flirten met God. Niet geloven maar beleven.

Aanbod
– Lezing Flirten met God
Volgens Koert van der Velde (LinkedIn profiel)bevinden velen zich tegenwoordig in een heel nieuwe levensbeschouwelijke situatie. Ze kunnen niet meer geloven in religieuze voorstellingen, maar willen wel iets met religiositeit: het levensbeschouwelijke dilemma van deze tijd. Op allerlei manieren proberen mensen dit op te lossen, bijvoorbeeld met vrijzinniger theologie, religievriendelijk atheïsme en niet-zweverige mindfulness. Leidt het tot nieuws onder de zon op religieus gebied?

– Workshop over Flirten met God

De 900 jaar oude kathedraal van Vézelay helpt bij het onderzoeken wat de mogelijkheden zijn om religieus verlangen te vervullen, ook al geloof je weinig of niet.

– Discussieleider: Alleen bij wie op het scherpst van de snede wil praten over  zingeving en religie.

Contactgegevens
06-43019053 | info@flirtenmetgod.nl | www.flirtenmetgod.nl

Profiel
Koert van der Velde (1960) is religiejournalist (jaren bij Trouw, nu free lance) en godsdienstwetenschapper (gepromoveerd aan de Vrije universiteit). Als journalist is Koert van der Velde altijd nieuwsgierig naar de beleving van mensen. Dit zonder oordeel over de waarheid van iemands religieuze voorstellingen.

Zijn belangstelling komt ten diepste voort uit persoonlijke interesse in en worsteling met de vraag naar de uiteindelijke zin van het leven.

Koert heeft zich gespecialiseerd in het onderzoeken van religiositeit zonder geloof, een vorm van religiositeit die nog nauwelijks wordt opgemerkt, maar die door steeds meer mensen wordt geprakti-seerd.

Koert van der Velde publiceerde verschillende boeken –  Vrienden van God, over de islam in het dagelijks leven, Religieuze belevenissen, interviews over religieuze ervaring, en Flirten met God, over religiositeit zonder geloof.