logo

Sprekers op alfabetische volgorde

Adriaan Bertens

Adriaan Bertens

Adriaan Bertens zat op een gewoon lyceum in Tilburg waar Adriaan Bertens als experiment in 1968 als eerste het vak ‘personal development’ kreeg. Dat hield in: oefening in presenteren.

Alex Janssen

Alex Janssen

Alex Janssen (1953), is ondernemer en ondernemers coach. Alex Janssen streeft naar betekenisgeving in zijn leven en helpt daar ook anderen daar “werk” van te maken mee.

Andries Govaart

Andries Govaart

Andries Govaart, (1954, Breda) studeerde theologie/liturgie in Nijmegen. Andries Govaart was pastor in Arnhem-Zuid en werkte in het bisdom Utrecht en in het Dominicanenklooster Huissen voor liturgische toerusting, verdieping en meditatie.

Anja van der Hart

Anja van der Hart

Anja van der Hart (1945) heeft deskundigheid opgebouwd op de volgende terreinen: – Libanon: (20 jaar) betrokken bij opzetten van/leiding geven aan kindertehuis en scholen, internationale conferenties, reizen organiseren voor internationale groepen naar het Midden Oosten.

Anne Stael

Anne Stael

Anne Stael ziet de kansen voor organisaties die zich bezig houden met zingeving en religie hebben in deze tijd. Deze kansen liggen in het opnieuw vormgeven van de traditie en daarbij gebruik maken van hedendaagse organisatie- en marketinginzichten.

Ari van Buuren

Ari van Buuren

Ari van Buuren is theoloog, gestalt-therapeut en intercultureel consulent. Ari van Buuren heeft ervaring in het onderwijs, de kerk en de gezondheidszorg.

Arita Fibbe

Arita Fibbe

Arita Fibbe is een ervaren organisatieadviseur, die het vak heeft geleerd bij KPMG Management Consultants. Organisaties/ teams zijn volgens Arita de plekken bij uitstek waar een ieder aan kan en moet bijdragen.

Arjan Broers

Arjan Broers

Arjan Broers noemt zich ‘journalist, zingever, zinkrijger’. Arjan Broers maakt artikelen, boeken, websites, brochures en zelfs beleidsnota’s. Ook is Arjan Broers soms communicatieadviseur, spreker of dagvoorzitter.

Birgit Verstappen

Birgit Verstappen

Birgit Verstappen werkt als zelfstandig ondernemer vanuit Broze, spiritualiteit in bedrijf. Birgit Verstappen is een veelzijdig geschoold trainer (teambuilding, ontwikkeling en verandertrajecten) en coach (werk gerelateerde vraagstukken, zingeving, burn-out).

Boele P Ytsma

Boele P Ytsma

Na een studie theologie heeft Boele Ytsma gewerkt als (jongeren)pastor, schrijver, verbinder, podcaster en docent. De afgelopen jaren heeft Boele Ytsma zich vooral ingezet als pastor in de PKN, als coach en trainer, als schrijver, spreker en blogger.

Colet van der Ven

Colet van der Ven

Colet van der Ven (1957) studeerde orthopedagogiek. Na haar studie werkte Colet van der Ven o.a. in een jeugdgevangenis, in een opvanghuis voor drugsverslaafden, en twee jaar als vrijwilligster met de zusters van moeder Teresa in India en Haïti.

Diederik Stapel

Diederik Stapel

Diederik Stapel (1966) is discussieleider bij gesprekken over ethische dilemma’s, transparant leiderschap, grensverleggende creativiteit, verleiding & taboes, waarachtig leven, enzovoorts.

Elly Verblaauw

Elly Verblaauw

Elly Verblaauw (1953) is zingevingsdeskundige/sustainable designer. Elly Verblaauw is vooral bekend van het Zakenfestival in Rotterdam voor ondernemers (2005 en 2006).

Eric van den Berg

Eric van den Berg

Eric van den Berg is mediaondernemer en heeft een master gedaan in “Communication and Media Studies”. Eric van den Berg werkt voor onderwijs en zingeving en traint en adviseert over nieuw(st)e media, leidt projecten of bouwt websites.

Erik Sengers

Erik Sengers

Sociologie en theologie worden vaak gezien als twee aparte werelden. Maar het wordt pas spannend als je die twee met elkaar verbindt. Dat is Erik Sengers specialiteit.

Esther van der Zee

Esther van der Zee

Esther van der Zee (1964) gelooft in de eigen kracht van mensen om te leren, te creëren en om keuzes te maken. Mensen kunnen zichzelf en hun toekomst vormgeven.

Franck Ploum

Franck Ploum

Franck Ploum (1968) zijn interesse en deskundigheid ligt op het snijvlak van bijbelse traditie en actualiteit.

Frank G Bosman

Frank G Bosman

Frank G. Bosman is katholiek cultuurtheoloog en verbonden aan de Tilburg School of Theology. In 2011 werd Frank G. Bosman gekozen tot de eerste meest spraakmakende theoloog van Nederland.

Geertje Couwenbergh

Geertje Couwenbergh

Geertje Couwenbergh is antropologe, columnist, zelfbenoemd innernemer en auteur van drie levensbeschouwelijke (en levendige) boeken.

Gerard de Winter

Gerard de Winter

Gerard de Winter (1970) is een vreemde eend in de bijt der marketeers. Gerard de Winter is realist én idealist. Gerard de Winter studeerde Internationaal Management en werkte lange tijd als export- en marketingmanager in het bedrijfsleven.

Gert Jan Slump

Gert Jan Slump

Gert Jan Slump is criminoloog en maatschappelijk ondernemer. Gert Jan Slump heeft een grote voorliefde voor thema’s als herstel, gerechtigheid, zingeving en de spiritualiteit van ‘meer dan het gewone’.

Hanneke Arts

Hanneke Arts

Hanneke Arts-Honselaar (1970) studeerde Theologie aan de Radboud Universiteit te Nijmegen. Daar promoveerde zij ook op een studie naar de betekenis van de triniteit in de geschriften van Hadewijch van Brabant.

Helena Kwaaitaal

Helena Kwaaitaal

Lorem Ipsum is slechts een proeftekst uit het drukkerij- en zetterijwezen. Lorem Ipsum is de standaard proeftekst in deze bedrijfstak sinds de 16e eeuw.

Hella van den Elshout

Hella van den Elshout

Hella van den Elshout (1963) is filosoof (wijsbegeerte 1988). Hella van den Elshout was een van de pioniers die de socratische methode in Nederland ontwikkelde.

Henk Baars

Henk Baars

Henk Baars heeft Theologie aan de Katholieke Theologische Hogeschool Amsterdam gestudeerd met een afsluitende pastorale jaartraining. Henk Baars is een goede spreker, debater en gespreksleider.

Henk Fonteyn

Henk Fonteyn

Henk Fonteyn (1954) is theoloog. Als gemeentepredikant in de protestantse gemeente Tricht in de Betuwe (1984- 2001) , richtte Henk Fonteyn zich vooral op laagdrempelige kerkdiensten en op het motiveren van mensen tot actieve betrokkenheid.

Herman Koetsveld en Enis Odaci

Herman Koetsveld en Enis Odaci

De kracht van Herman Koetsveld en Enis Odaci is de unieke samenwerking door de verbinding van twee tradities en de chemie tussen hen beiden. Deze samenwerking en de onderlinge interactie ervaren mensen als beeld doorbrekend en bevrijdend.

Holkje van der Veer

Holkje van der Veer

Holkje van der Veer (1960) wordt sinds de verschijning van haar boek Verlangen als antwoord de ‘hipste non’ van Nederland genoemd. Holkje van der Veer is een vrijgevochten Amsterdamse, studeert in de jaren tachtig aan de sociale academie en doet daarna een studie theologie.

Huub Oosterhuis

Huub Oosterhuis

Huub Oosterhuis (1933) studeerde wijsbegeerte, Nederlandse taal- en letterkunde en theologie. In 1964 werd Huub Oosterhuis tot priester gewijd. Vanaf 1965 is Huub Oosterhuis verbonden aan de Amsterdamse Studentenekklesia.

Ineke Bakker

Ineke Bakker

Ineke Bakker is drie jaar directeur geweest bij Oikos (gericht op duurzame ontwikkeling wereldwijd). Tot 2007 was Ineke Bakker secretaris van de Raad van Kerken in Nederland, en daarvoor directeur radio van de IKON, de Interkerkelijke Omroep Nederland.

Inger van Nes

Inger van Nes

Inger van Nes (Amsterdam, 1986) is gespecialiseerd in zingeving, communicatie en nieuwe vormen van gemeenschap.

Jacobine Geel

Jacobine Geel

Jacobine Geel is theologe, televisiepresentatrice en columniste. Jacobine Geel werkt sinds 2002 bij de NCRV. Ze presenteert het tv-programma Schepper & Co aan tafel en Schepper & Co in het land over actuele ontwikkelingen rond protestantisme en levensbeschouwing.

Jan Knol

Jan Knol

Sinds 2011 is Jan Knol (1946) emeritus predikant van de PKN te Smilde. Jan Knol heeft het als zijn doel gesteld Spinoza’s filosofie zo dichtbij mogelijk bij de ‘gewone’ mensen (waartoe Jan Knol ook zichzelf rekent) te brengen.

Jan-Willem Wits

Jan-Willem Wits

Met meer dan twintig jaar ervaring als communicatieprofessional is Jan-Willem actief geweest in zeer uiteenlopende organisaties, van de katholieke Kerk tot KPMG. Van huis uit is hij geschoold als theoloog, dus soms voelt hij zich een soort ‘Schriftgeleerde-nieuwe-stijl’.

Jasper Vos

Jasper Vos

Jasper Vos ziet zichzelf graag als gedachtegoedmakelaar. Zoals een vastgoedmakelaar thuis is in de markt van woningen en panden, is de gedachtegoedmakelaar thuis in de markt van visies en denkbeelden.

Jeroen Jeroense

Jeroen Jeroense

Al jaren is Jeroen geïnteresseerd in het brede onderwerp ‘spiritualiteit’. Aan het Titus Brandsma Instituut volgde hij colleges spiritualiteit en geestelijke begeleiding die inzicht gaven in het brede veld van het ‘god-menselijke betrekkingsgebeuren’.

Jielis van Baalen

Jielis van Baalen

Jielis van Baalen woonde en werkte sinds de zomer van 2009 als freelance journalist in de Egyptische hoofdstad Cairo. Daarnaast was Jielis van Baalen ook als gastdocent verbonden aan de Cairo University.

Joep Everts

Joep Everts

Joep Everts is musicus, trainer/coach, theatermaker. In zijn leven spelen spiritualiteit ( vooral Zen -boeddhisme) filosofie en psychologie een belangrijke rol. En de uitdaging om deze te verbinden met de praktische kant van het leven als ondernemer, vader, partner.

Joke Litjens

Joke Litjens

Joke Litjens studeerde na haar middelbare school theologie aan de universiteit van Tilburg. Daarvoor studeerde zij aan de Sociale Academie in Breda, deed Joke Litjens de klinische pastorale vorming in Amersfoort en verschillende media trainingen.

Jos Artz

Jos Artz

Vanuit de praktijk werkt Jos Artz jaren in de uitvoerende zorg voor verstandelijk gehandicapten. Als regiomanager 15 jaar werkend geweest op diverse locaties binnen een landelijk grote zorgorganisatie (>13000 medewerkers).

Jos van Genugten

Jos van Genugten

Jos van Genugten heeft Theologie gestudeerd. Daarnaast is Jos van Genugten geschoold in communicatie en spiritualiteit.

Jos van Oord

Jos van Oord

Jos van Oord studeerde twee jaar aan een Hotelschool waarna Jos van Oord voor theologie koos. Direct na zijn studietijd werkte Jos van Oord bij de Landelijke Hervormde Kerk voor oa.

Joyce Lakwijk

Joyce Lakwijk

Experience is the mother of wisdom
De expertise van Joyce Lakwijk ligt op het terrein van verbindende communicatie, heldere PR en verdiepende begeleiding.

Kees Posthumus

Kees Posthumus

Kees Posthumus Vertelt startte in 2001. De essentie is het opnieuw vertellen van (bijbel)verhalen, op een snelle, humoristische en indringende manier.

Kees van der Zwaard

Kees van der Zwaard

Kees van der Zwaard (1962) is van huis uit theoloog. Kees van der Zwaard werkt sinds 1998 freelance als schrijver en theatermaker en speelde tot nu toe solo-voorstelling, variërend van een toneelmonoloog tot kleinkunst.

Koert van der Velde

Koert van der Velde

Koert van der Velde (1960) is religiejournalist (jaren bij Trouw, nu free lance) en godsdienstwetenschapper (gepromoveerd aan de Vrije universiteit).

Lenette Schuijt

Lenette Schuijt

Lenette Schuijt gelooft dat systemen een eigen leven zijn gaan leiden en dat de verbinding met menszijn en menselijkheid is verbroken. In haar werk draagt Lenette Schuijt bij aan het herstellen van deze verbinding.

Llewellyn Bogaers

Llewellyn Bogaers

Brandende vragen komen tot hun recht in historisch perspectief én in actieve dialoog

Manuela Kalsky

Manuela Kalsky

Prof. dr. Manuela Kalsky is theologe en directeur van het Dominicaans Studiecentrum voor Theologie en Samenleving (DSTS). Sinds 1 januari 2012 bekleedt Manuela Kalsky aan de Vrije Universiteit de Edward Schillebeeckx-leerstoel voor Theologie en Samenleving.

Margriet Hijweege

Margriet Hijweege

Lorem Ipsum is slechts een proeftekst uit het drukkerij- en zetterijwezen. Lorem Ipsum is de standaard proeftekst in deze bedrijfstak sinds de 16e eeuw.

Maria van Mierlo

Maria van Mierlo

Maria van Mierlo (LinkedIn profiel) (1962) leeft en werkt vanuit de spiritualiteit van de cisterciënzers. Maria van Mierlo is voorzitter van de Cisterciënzergroep Sion, gelieerd aan abdij Sion in Diepenveen en heeft een tekstbureau in Deventer.

Marja Havermans

Marja Havermans

Marja Havermans is filosoof, gespreksleider en schrijver van het boek 'sterven als stoicijn. Filosofie bij ziekte en dood'.

Mirjam Dirkx

Mirjam Dirkx

Als theoloog heeft Mirjam Dirkx gewerkt in verschillende pastorale functies. De laatste jaren legt Mirjam Dirkx zich steeds meer toe op spiritualiteit en meditatie.

Monic Slingerland

Monic Slingerland

Monic Slingerland is senior journaliste religie bij dagblad Trouw. Bij Trouw was Monic Slingerland eerder verslaggever over protestantse kerken, redacteur non-fictie boeken, redacteur gezondheidszorg, chef kerkredactie en eindredacteur van het achtergrondkatern de Verdieping.

Myriam Verwiel

Myriam Verwiel

Myriam Verwiel is een bevlogen organisator die mensen samenbrengt op het snijvlak van kunst, cultuur, zingeving en spiritualiteit. Haar achtergrond als drama therapeut zet ze in bij inspiratiedagen, teamtrainingen, coaching en dans- en muziekvoorstellingen.

Nanke Klein Wassink

Nanke Klein Wassink

Nanke helpt mensen in organisaties om los te komen van hun automatische reactie. Nanke stimuleert benieuwdheid, helpt ontdekken: wat zou je heel graag doen en hoe, waar word je sprankelend, levendig van. Steeds alles belevend wat er gebeurt, ervarend wat er in je is.

Paul Loomans

Paul Loomans

Paul Loomans (1955) is oprichter en coach van de StressOntknoping en auteur van het boek Ik heb de Tijd, handleiding in Tijdsurfen. Paul Loomans begeleidt mensen individueel en in groepen om vanuit rust leven. Daarbij hanteert Paul Loomans een zelf ontwikkelde methode op basis van zen-inzichten.

Prema Devi

Prema Devi

Prema Devi (1974) is een moderne monnik (in de Ishaya order zijn zowel mannen als vrouwen ‘monnik’). Prema Devi heeft 13 jaar als stewardess gewerkt bij de KLM en heeft zo’n beetje de hele wereld gezien.

Ramo de Boer

Ramo de Boer

Ramo de Boer (1957) schoolde zich aanvankelijk als vormgever in zilversmeden en beeldhouwen. In 1980 vertrok hij naar India, met als doel antwoorden te vinden op existentiële vragen als “wie ben ik, wat wil ik en wat doe ik?”

Rawie Sewnath

Rawie Sewnath

Lorem Ipsum is slechts een proeftekst uit het drukkerij- en zetterijwezen. Lorem Ipsum is de standaard proeftekst in deze bedrijfstak sinds de 16e eeuw.

Rikkie Postema

Rikkie Postema

Rikkie Postema brengt haar visie, naast haar werk als coach en trainer, in de praktijk als Voorzitter van Stichting Inloophuis Steenwijkerland.

Sasja Martel

Sasja Martel

Sasja Martel (LinkedIn profiel) is de auteur van het boek “Sterk als de dood, sterven en rouw in Joods perspectief” (2004), een zeer toegankelijk geschreven (en toch wetenschappelijk) handboek dat door de pers zeer bejubeld is.

Tijn Touber

Tijn Touber

De reis naar jouw persoonlijke hoogste bestemming is in essentie voor iedereen dezelfde. Onderweg hebben we allemaal dezelfde levenslessen te leren, initiaties te ondergaan, hindernissen te overwinnen en inzichten te verwerven.

Ton Roumen

Ton Roumen

Ton Roumen is theoloog en spiritueel auteur. Ton Roumen publiceerde inmiddels 7 boeken en meer dan 100 artikelen en boekbijdragen. Ton Roumen heeft zich gespecialiseerd in spirituele, existentiële en educatieve onderwerpen.

Wilfred Scholten

Wilfred Scholten

Iedereen mens heeft een verhaal dat waard is verteld te worden.